onsdag den 30. juli 2008

Santiago!

Vi ankom til Santiago i gaar. Kl. 12.31 stod vi foran katedralen, og for mit vedkommende var det en fodrejse, der beyndte for et aar siden, der nu sluttede.
Dagen foer var vi gaaet for langt, da jeg havde overset den by vi skulle sove i, saa vi maatte overnatte paa et motorvejshotel, hvor vi var de eneste gaester. Alene sad vi den store spisesal og fik det vaerste og dyreste maaltid indtil nu. Vi fik en selvdoed ko, som ejeren smilende serverede, mens han saa paa os med sin skelende oejne. Havde en mistanke om, at vi var havnet paa Ondskabens hotel, men vi moedte ikke Jack N. Naeste morgen laa taagen taet, men som vi gik de sidste 15 kilometer, broed solen gennem disen, og vi ankom til Santiago i det mest fantastiske vejr og blev moedt af lyden af saekkepiber, andre fodfolk og masser af turister.
Den gamle bydel, hvor vi bor er helt fantastisk! Det er som at gaa rundt i en filmkulisse. Efter en meget dyr, men dejlig middag - det er virkelig dyrt her, men et skatkammer af kulinariske oplevelser, loeb vi op til kirken for at deltage i en pilgrimsmesse. Vi havde forventet en hoejtidelig og bevaegende oplevelse, men i stedet var det form for "confession a la Minnesota": Hvorfor har du gaaet ruten, hvad har dine oplevelser vaeret? Svar: Hej jeg hedder... Folk gik paa skift op, og da de fleste taler spansk eller italiensk, fattede vi ikke et klap. Samtidig gik en stoevsuger sin runde, og gulvmoppen blev luftet, saa det med hoejtideligheden kunne man glemme alt om. Syntes, at det er for daarligt. Taenk at have gaaet saa mange kilometer, og her taler vi om folk fra alle lande i verden, og saa foregaar alt paa spansk. Engelsk er endnu ikke blevet opfundet i Spanien, og det har vaeret et generelt problem, men lige her til sidst er det aergerligt.
Nuvel, i dag har vi sovet laenge og nydt ikke at skulle op foer hanen, og vi dasker rundt i byen og bruger alt for mange penge.
I morgen tager vi til Cap Finisterre, verdens ende ved vandet og bliver en dag eller to, og saa ser vi, havd der sker.

Carpe diem - foedderne har taget konsekvensen og er taget paa ferie.

1 kommentar:

nrnebelbedandbreakfast sagde ...

Kære begge

Stort tillykke med ankomsten til det endelige mål fra det solbeskinnede tropiske Danmark.
Jeg er nu lidt (positivt) misundelig på at kunne vandre på den måde.Gulvmopper eller ej. Spanierne de er jo bare sig selv..

Hvordan det er gået til, at du fik min mail Sisse, vides ikke for de er alle kommet retur.
Komnu godt hjem og glæder mig til at høre mere.

Knus og kram til jer begge.

Britta